Lente – Bijzondere tuinen

Kan het ook anders, hovenier?

Als je vandaag de dag om je heen kijkt, zie je veel dezelfde (voor)tuinen. Bestrating in combi met bloembakken bijvoorbeeld is nu trendy. Niks mis mee, als je dat mooi vindt. Maar wij houden van uitdagingen en hebben ook plezier in de aanleg van anders-dan-andere tuinen.


Van knusse hippietuin tot groot tuinproject

Zo hebben we ooit een te gekke hippietuin aangelegd voor Tuinidee, een dakterras voorzien van een groene haag, 150 jaar oude fruitbomen verplant (een huzarenstukje), diverse tuinen voorzien van feeërieke verlichting en ga zo maar door. Van een heel andere orde is het project dat we onlangs hebben afgerond: de compleet nieuwe aanleg van een grote binnentuin bij een complex van woningen. Uiteraard gaat dat niet zonder tuinontwerp, dus daar zijn we mee begonnen. Als dan in goed overleg het tuinontwerp is goedgekeurd, kunnen wij aan de slag.


Hoveniers met oog voor het grote plaatje én details

Voor zo'n grote tuin kun je ook groots denken. Ruime looppaden van grote keramische tegels,  lekker makkelijk in onderhoud. Ook meteen een terrasje erbij dat uitnodigt om in de tuin te zitten. Grote plantvakken voor bomen, heesters, siergrassen en bloeiende planten. Een dichte heg van coniferen: groen en fijn voor de privacy. Een paar wat grotere bomen tegen een hoge blinde muur. Flinke klus om alles mooi voor elkaar te krijgen en natuurlijk moet de beplanting nog gaan groeien en bloeien. Maar hé, het is lente! Met deze binnentuin komt het goed!


Tip

O, dat waren we vergeten: als 'finishing touch' een vogelhuisje! Altijd een goed idee in de tuin, nu diverse vogelsoorten het moeilijk hebben. Bijvoeren mag. Vogels (en eekhoorntjes) blij en jij kan ervan genieten, achter het raam of buiten.